Grenå, Ebeltoft och förflyttning

Tjoho! Anrop från Fyn! Ny uppehållsort fr o m idag, lördag. En lite mindre stuga men närmare havet (lilla Bält) och mer charm, mer compact living och mer … ja, mer hygge känns det som. Det ska bli rart att bo här en vecka.

 Men jag har slarvat med rapporteringen så vi hoppar tillbaka två dagar. I torsdags körde vi en lite längre runda. Kenneth ville besöka sina rötter så vi började med att ta oss till Grenå där hans mammas familj kommer från. Vi försökte komma in i kyrkan där han faktiskt är döpt men den var stängd för besök pga av koncertförberedelser.
Vi letade om upp tomten där familjen hade sommarhus som var döpt till Swedan, nästan samma som Svend Asmundsen, Ulric Neuman och Alice Babs kallade sig på den tiden det begav sig, Swedanes. Vi tog också en sväng ner till den enorma stranden och för första gången i år var jag barfota! I mitten av juni! Skandalväder!
Sen var det dags att köra till Ebeltoft och träffa dagens huvudperson, moster Inge Lis. En dejlig pige i sina bästa år (83) som är så up to date så man själv känner sig som en pigg (nåja) 90-åring. Hon ville absolut bjuda på middag på lokal så hon körde oss ner till Ebeltoft centrum där vi åt stjerneskud bredvid rådhuset.
 
Sen åkte vi hem till henne och drack kaffe och åt bakelser och kransekage och mindes gamla tider och uppdaterade varandra om allt möjligt. Viktväktarna är inte med på denna resan, kan jag säga. Men än kan jag knäppa byxorna, när det inte går längre så åker vi hem.

Det blev en riktigt lång dag med många intryck så det blev i princip bingen direkt när vi kom hem.

Igår packade vi ihop oss, slappade, plockade snäckor på stranden och ja… bara latade oss. Det blir gärna så dagen innan förflyttning. Man samlar sig.

Ska vi ta lite om vädret också? Ja, det är väl ofrånkomligt. Det fanns en tid när våra vänner ringde och frågade vart vi skulle på semestern och under vilken tid. Sa vi Österrike i juni så åkte ingen annan dit under den tiden för då var det garanterat dåligt väder. Sa vi Blekinge i augusti så… ja, samma sak då. I år har vi haft regn någon gång under dygnet alla de fjorton dagar vi varit i Danmark. Det är helt sant! Men vi har ändå klarat oss undan det hyfsat. Har det regnat på morgonen så har vi antingen kört någon annanstans eller varit inomhus någonstans. Så vi har inte blivit våta direkt.

Men ändå… det blir tjatigt. Nu är prognosen att det blir regn söndag och måndag sen ska det vara torrt. Fan tro’t!

Köret!

Kommentera här: