Det spritter!

Vi har förvaringseffektiviserat vår ena klädkammare, kallad "den stora". Den är, till skillnad från den andra klädkammaren, möjlig att gå in i. Den intelligenta läsaren räknar snabbt ut att den är större än den andra som följdaktligen kallas "den lilla". Den kan man inte gå in i, den är bara en lite större garderob. Har du bilden klar? Dessa två utrymmen utgör den totala förvaringsytan för vår trerummare. Nä, vänta! Vi har en yttepytteliten garderob för ytterkläder också samt ett "syltskafferi" på bottenvåningen (vi har ingen källare eller vind). Syltskafferiet är cirka en kvadratmeter så det ryms inte mycket sylt eller annat där.
 
Men det gör inget! Vi är inga samlare och vi (jag) döstädar med jämna mellanrum så det finns oftast gott om plats. Men nu hade "den stora" grott igen och det var hög tid för sanering. Den har pågått en tid, särskilt de dagar då vädret varit helt omöjligt att vara ute i, och idag blev det klart. Så ini vassen nöjd! Så ljust och rymligt och överskådligt! Ser ni skillnaden?
 
 
 
 DÅ! DÅ mina vänner, när jag står och beundrar vårt verk, hör jag ett ljud utifrån som jag inte hört på månader! Så välkommet! Ungarna från skolan tvärs över gatan hade gympatimme på gräsmattan utanför vårt hus! Det har dom ofta hela våren fram till sommarlovet. Ibland blir det lite störigt men idag var det nästan som att höra lärkan. Det kommer en vår, mina vänner! Det gör det! Och på balkongen luktade det hyacint när jag kom ut och skulle ta bilden. Det var en liten kvarglömd rackare som fått tillräckligt med värme för att börja blomma. Älskar de små raringarna.
Fick tvunget klä på mej och gå ut och kolla mina små gömmor där jag vet att det brukar vara vintergäck, snödroppar mm väldigt tidigt. De var uppkomna och det var små gula knoppar i vintergäcken och det första vita syntes på snödropparna men det dröjer ett tag innan de blommar på riktigt. Det gör däremot en av julrosorna men det har den gjort sedan november, det hade bara kommit fler blommor.
 
Nu hoppas vi på mer värme, bara lagom nederbörd och mycket ljus så ska vi nog få fart på både växtlighet och livsandar igen!
Köret!