Vädervimsighet

Vimsigare väderleksrapporter har man sällan skådat. Ena dagen sägs det att det ska komma 22 mm regn, dagen efter är det ändrat till 8 mm. Några timmar senare var det ändrat till 18 mm och i morse var det gul varning i området där vi befann oss. Det skulle komma störtskurar med upp till femtio (!) mm regn. Då insåg vi snabbt att det var bättre att packa bilen och dra hem en dag tidigare än beräknat. Hellre det än att dra väskor och annat gepäck i störtregn. Sagt och gjort, tre timmar senare var vi klara för avfärd och styrde kosan hemåt.

Så här sitter vi nu hemma i Malmö igen och konstaterar, liksom många gånger förut, att borta är bra men hemma är ändå bäst. Vi hann sladda in och köpa matejssill, potäter, gräslök, dill och gräddfil innan de stängde. Jordgubbar hade vi med från Danmark. Detta har avnjutits på balkongen.

 
Allt ser ut som vanligt här hemma bortsett från att möbleringen är lite justerad. Vi håller på att få nya element så innan vi reste flyttades allt bort från fönsterna. De har varit här och tagit bort de gamla elementen men de nya kommer inte förrän efter midsommar. Jag är så imponerad av jobbet de gjort hittills. Här är så rent och fint, det enda spåret efter dem är att det inte finns ett spår av elementen.

Och söstra min har varit och vattnat blommorna, de få vi har och kollat posten. Till nästa gång ska jag lära henne att betala räkningarna som kommer, tihihi.😉 Nä visst, nästa gång ska hon ju följa med.

Ja, då var denna resan slut och vi tycker det har varit roligt att ha er i baksätet! Vissa dagar har det varit trångt men det har ju varit bra för då har ni hållit värmen. För det kan man väl ändå säga, vädret kunde ha varit lite bättre.

Tack för sällskapet, go’ vänner och trevlig midsommar!

Köret!