Jösses, sicka vickor!

 
Visst är det roligt med omväxling! Ena veckan är det lugnaste pensionärslivet, nästa är det full fräs. De senaste dryga två veckorna har ju Prinsen bott hos oss när hans familj varit på resa. Det har varit supermysigt men det har också rubbat våra cirklar högst betydligt. Den unge mannen har epilepsi och för att hålla den lugn behöver han mat sju gånger om dan och medicin två gånger. Det är ju inga problem, bara att ställa larmet på telefonen. Det är värre nu när han flyttat hem igen för jag har hela tiden en känsla av att jag glömt nåt.
 
Jag har också hunnit med en ögoninflammation och så fick vi varsin förkylning så vi fick ställa in resan till barn o barnbarn i Växjö förra helgen. Men Prinsen har tagit hand om oss och sett till att vi inte känt oss övergivna. Det var också himla gott att ha honom här när vi passerade årsdagen av att Sigge gick över regnbågsbron.
 
 
Denna helgen har varit roligare! I fredags kom goaste svärdottern Johanna med Oliver och Vilma! Och precis som vi trodde så skulle Prinsen och Vilma älska varandra ❤ Men underbart är kort! I går lämnade vi Vilma på Emporia, sen Johanna och Oliver på stationen och sist kom lillhusse och hämtade hem Prinsen. Det blev tomt så det ringde i öronen.
 
 
Våren har kommit till Malmö, och som det (nästan) står i Monopolspelet, utan att passera vintern. Dvs att vi återigen gått direkt från höst till vår. Det gör inte mej nåt för Malmövintrarna är bara slabbiga och gråkalla. Idag har jag varit ute vid brofästet och promenerat och hört ett par koltrastar sitta och smånynna, som om dom liksom övar in repetoaren lite på halvfart. Underbart och hoppfullt!
 
Men nu ska ni få recept på pizza som även en viktväktare kan trycka i sig. Den görs på libabröd och det är tunt så man måste passa noga i ugnen. Mycket noga, alltså.
 
Man tar sig ett libabröd, stryker på Mutti  pizzasås och strör över riven ost. Detta är grunden, sen lägger man på sin fyllning och sätter in i ugnen, 250 grader ca 5-7 minuter. Passa noga! Idag gjorde vi en med kyckling, banan, curry och jordnötter och en med kyckling, salami och oliver. Det blir sisådär 7-10 points beroende på vad man lägger på. Och så har man såklart vitkålssallad till men det räknade du ju själv ut 😉
 
Köret!
 
 
 

Kommentera här: